Πλεονεκτήματα Οχήματος με Βουλγαρικές Πινακίδες

Εχετε ποτε σκεφτει ποιο θα ηταν το οφελος απο την εγγραφη ενος αυτοκινητου στη Βουλγαρια;

 

Τα οφέλη είναι μεγάλα:

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε:

Έχετε ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Γιατί να πληρώνετε υψηλούς φόρους; Η Εγγραφή του αυτοκινήτου σας στη Βουλγαρία απλώς θα αντικαταστήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας με Βουλγαρικές και θα σας γλιτώσει. Δείτε λοιπόν, αναλυτικά:

  1. Στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας.Πληρώνετε φόρο μόνο στο δήμο για την ταξινόμηση του αυτοκινήτου σας. Το ύψος του φόρου εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα και κυμαίνεται μεταξύ 50 -350 λέβα λέβα ανά έτος.
  2. Η (MOT)-Τεχνική αξιολόγηση του αυτοκινήτου σας ανά έτος είναι ο φθηνότερος τρόπος  από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ και την Ελλάδα. Αυτό θα κοστίσει περίπου 45 λέβα ανά έτος και μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Βουλγαρίας.
  3. Για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους πρέπει  να έχει την VENETKA, με  κόστος  50   ευρώ
  4.  Η ασφάλεια αυτοκινήτου  στη Βουλγαρία είναι η φθηνότερη  από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ και την Ελλάδα. Κανονικά, η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μεταξύ 120 λέβα και 320 λέβα ανά έτος και εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα. Η Βουλγαρική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι απολύτως έγκυρη σε όλη την Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των ζημιών και των υποχρεώσεων που προκαλούνται σε τρίτους. Σημαντικό είναι επίσης, να γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου στη Βουλγαρία αφορά το αυτοκίνητο και όχι το όνομα του οδηγού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πρόσωπο που οδηγεί το αυτοκίνητο καλύπτεται για ζημίες που προκαλούνται σε τροχαία ατυχήματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρέπει να δηλώσουν τα αυτοκίνητα στο δήμο, όπου υπάρχει μόνιμη κατοικία ή στη διεύθυνση της εταιρίας.

Οι τοπικοί φόροι για τα αυτοκίνητα έχουν οριστεί σύμφωνα με την ισχύ του κινητήρα, προσαρμοσμένη με τον συντελεστή ανάλογα με το έτος κατασκευής, ως εξής:

Η τιμή είναι στα βουλγαρικά λέβα

  1. έως και 37 kW,  0,34 – 1,02 Lv. ανά 1 kW;
  2. πάνω από 37 kW έως 55 kW,  0,40 – 1,20 Lv ανά 1 kW;
  3. 55 kW έως 74 kW,  0,54 – 1,62 Lv ανά 1 kW;
  4. 74 kW έως 110 kW,  1,10 – 3,30 Lv ανά 1 kW;
  5. πάνω από 110 kW 1,23 – 3,69 Lv ανά 1 kW.

Ο αριθμός ετών από το έτος παραγωγής του αυτοκινήτου, συμβάλλει στη μείωση των φόρων ως εξής:

Πάνω από 14 χρόνια-1

Πάνω από 5 μέχρι 14 ετών -1.5

Μέχρι 5 έτη, -2.8

Έτσι, το  νέο αυτοκίνητο σας πληρώνει λιγότερους φόρους, το οποίο σημαίνει ότι για τα νέα αυτοκίνητα τα τέλη κυκλοφορίας  θα μπορούσαν να είναι έως και 3 φορές λιγότερο σε σχέση με ένα παλιό.

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα οφέλη:

Για οχήματα με ισχύ κινητήρα που περιορίζεται έως και 74 kW και είναι εξοπλισμένα με καταλυτικές ενεργές συσκευές, ο φόρος που καταβάλλεται έχει  μια έκπτωση 50%.

Οι φόροι των οχημάτων πρέπει να καταβληθούν κατά την έναρξη του φορολογικού έτους μέχρι και την πρώτη Απριλίου. Η πληρωμή των τοπικών φόρων απαιτούνται για την τακτική ετήσια επιθεώρηση του οχήματος. Για την ετήσια τεχνική επιθεώρηση απαιτείται επίσης, να έχουν μια ασφάλεια τρίτων.

Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να πάρετε τις πλήρεις λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το αυτοκίνητό σας και για την διαδικασία καταχώρησής του. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.